123blaekpatroner med i DR Rabatten!

Den 11. januar 2006 har vi hjulpet DR Rabatten med deres indslag om billig blæk til printeren. Vi blev da også nævnt i deres artikel.

Her er en kopi af artiklen fra deres hjemmeside.

Blæk til printeren

11. jan. 2006 14.00 DR Rabatten

Er man på jagt efter en blækpatron til sin printer, har man flere muligheder: Man kan vælge den originale blæk af samme mærke som sin printer eller en langt billigere kopipatron, der er kompatibel med printeren. (Kompatibel betyder, at den passer til printeren selvom den ikke er lavet af printerproducenten)

Thomas Nykrog er professionel fotograf, og har blandt andet skrevet ”Politikens bog om digital fotografering.” Rabatten fik ham til at kigge nærmere på to forskellige sæt patroner til printeren Canon Pixma MP750. Der skal i alt bruges fem patroner til printeren, og køber man de dyre originale patroner fra Canon, koster det ca. 500,- kroner, hvorimod fem kopipatroner som Rabatten købte i Internet-butikken lavprisimport.dk koster under 150,- kroner, inklusiv levering.

For at teste de to sæt printerpatroner, printede Thomas Nykrog fire forskellige billeder ud; alle taget med digital kamera. Hvert af de fire testbilleder skulle udfordre de to forskellige sæt patroners evner til at lave så virkelighedsnære farver som muligt.

Først blev de dyre patroner fra Canon testet, og derefter de billige kopipatroner købt på Internettet. Begge klarede den svære test og Thomas Nykrogs dom var klar:

Skal man bare have et sæt farvepatroner, der skal bruges til at printe feriebilleder og almindelige hverdagsting ud, er den billige kompatible model fuldt ud tilstrækkelig.

Skal man derimod printe store billeder ud, der skal hænge over sofaen i stuen, eller går man op i at få et helt perfekt resultat, så bør man vælge den dyre, da farverne på større flader her er en smule bedre og holder lidt længere.

Det er derfor vigtigt at vælge efter behov; har man ikke så store krav til at printe store billeder ud, kan man med god fornuft spare 350 kroner og vælge de langt billigere, kompatible patroner.

Vil du vide mere om, hvor du finder de bedste tilbud på kompatible patroner, kan du finde links nederst på siden.

Er man selv interesseret i at lave en test af sin printer, er det muligt at finde testsiden, der blev brugt i indslaget på pressefotografforbundets hjemmeside. Billedet vi brugte hedder Profile Verification Image – 72 DPI (261 kB).

NB: bruger man de billige og uorginale patroner, kan man risikere at man ikke kan gøre brug af garantien på sin printer. Er De i tvivl, er det en god idé at kontakte printer-fabrikanten, inden De skifter patron.

Husk at bestille din blækpatron! Se vores top 5 sites med billige blækpatroner her.